Phuketi állatkert, elefánt show, krokodil show, majom show, fényképezkedés tigrissel, kölyök tigris kézben.

A fuvar.
Kata-Karon területéről helyiekhez képest fél áron) kettőszáz bahtért szállítjuk oda a turistákat és 3 - 3.5 óra elteltével ugyanennyiért vissza. Ezt az összeget még osztjuk vagy osztják el az utasok egymás között. Négy fő esetében és az fölött is ez 50 baht/irány. Segítünk eligazodni a jegyváltásnál, a programfüzetnél és a bejáratnál. Különösebb holmit, csomagot, felszerelést ne hozzatok magatokkal, mert csak a macera van vele. Általános itteni ruházat, kevés készpénz és fényképezőgép, (kamera) legyen csak nálatok/rajtatok! Reális eltöltött idő az állatkertben 3-3.5 óra. Turista dönti el, hogy mennyit szeretne bent lenni, vagyis mikorra álljon ki újból az autó. Ebbe az időszakba kényelmesen belefér a három műsor, állatok és a tigris is. Miért az állatkert? Az utak mentén található állat-show műsorok egyenként 400 bahtba kerülnek. Szóval Te egy szimpla 20 perces majom show-ért 400 bahtot fizetsz. Az állatkertben ezek a műsorok folyamatosan kezdenek. Vagyis, majom show, krokodil show és elefánt show. Mindhárom műsor szabadon és pluszköltség nélkül nyitva a látogatók számára. Tehát az 500 baht-os belépőért 1200 baht műsort kapsz és hozzá a teljes állatkertet. Van két olyan plusz lehetőség is, amiért rajonganak és életre szóló élményt kapnak a turisták. Az egyik ilyen a hatalmas tigrissel való fényképezkedés és a kölyök tigris dögönyözése, cumiztatása. Másik pedig a fekvő, ülő elefánttal való fotók. Néhány szó az állatkertről. A bejárattól jobbra és balra vezetnek a sétáló utak. Teljesen mindegy, hogy melyik irányt választod, ugyanis egy nagy kört alkot. Ezen a körön találhatóak jól kitáblázva a show műsorok területei. Figyeljétek a kezetekbe kapott lapon lévő, bekarikázott időpontokat, így nem maradhat ki egyetlen program sem. A nagy kör közepén egy szabálytalan alakú tó van, több kis híddal, átjárókkal, állattok jobbról, balról. Időnként fel tudtok menni magasabb emelvényekre is, ahonnan jól látszik a környezet. Vigyázzatok a veszélyes állatokkal, mert itt nem a megszokott dupla kerítéses verzió van, mint mondjuk Európában. A tigrisekhez például be tudsz nyúlni, mert csak 1.5 méterig van drótháló, fölötte már csak a ritka rács. Ne próbáljátok meg ettől függetlenül! Egyik ketrecben öreg fák vannak és egyáltalán nincs teteje. De még a függőleges irány sincs lezárva a szokásos 45° –os szögesdrót sorokkal. Hogy a tigris mitől nem jön ki, nem tudom. Nem úgy néz ki, hogy nem tud mászni. Valószínűleg tudja, hogy nem szabad. Vagy lehet, hogy este kisétál és látogatási időre visszamegy. Na, mindegy. A lényeg hogy a hely biztonságos, szép és különösképpen ár –érték arányú gazdaságos.

Az elefánt show.
Egy meglepően aranyos program. Több elefántot vonultatnak fel, Az állatok játszanak, táncolnak, labdáznak, sőt még zenélnek is. Turisták végig mosolyogják az egészet. Lesz egy pillanat, amikor a közönség közül, kérnek három önként jelentkezőt. Nyugodtan jelentkezhetsz. Ez általában két lány és egy fiú. Ha megvan, leterítenek három lepedőt és le kell feküdnötök egymás mellé. Lányok hasra, fiú pedig hanyat fekve. Lesz, mikor átvonultatják fölöttetek az elefántokat, akik gondosan ügyelnek arra, hogy rátok ne lépjenek. Lesz amikor massage következik. A lányok fenekét óvatosan megdögönyözik az elefántok, miközben a fiú esetében csak imitálják a „rálépést a cerkára”. Persze a fiú sem ússza meg a közröhejt, ugyanis az egyik lányelefánt ráguggol a fiúra és ütemesen mozogni kezd. Vigyázva arra, hogy hozzá ne érjen, de azért lyukon lesz…. Lesz egy pár perc, amikor festményt készít az egyik elefánt. Ez a kép megvehető utána 300 bahtért. Mivel ezt nézőtársaid nem tudják, így Te előnyt élvezel akkor mikor kész, ha máris felemeled a kezed. Ha lecsúsznál róla és mégis szeretnél ilyen képet, akkor sincs gond, hiszen hamarosan kihozzák azokat a képeket, amik nem keltek el a múltban. Csak hát ez nem a szemed láttára készült, de azért eredeti. Műsor vége közeledtével, jó zenére táncolnak az elefántok nektek, érdemes figyelni balról a másodikat, mert ő nyomja a legjobban. Amikor pedig vége a műsornak, kaphattok, ha kértek egy finom elefánt puszit a kijárat felé.

A majom show.
Nekem mondjuk, a majom show tetszik legkevésbé, de hát ízlések és pofonok különbözőek. Majmok nagyon aranyosak, jó fejek, csinálnak ezt azt biciklivel, súlyzóval, kosárlabda hálóba kókusszal. Fantasztikus módon számolnak. Gyakorlatilag matematikai feladatokat végeznek. 5-4= ? és a majom annyira tud, hogy elhozza az egyeset a készletből. Persze ha egyszer véletlenül a kettest kenné be az idomár azzal a bizonyos illattal, akkor valószínűleg megbukna a majom a vizsgán. Mindegy, jópofa és ingyen van, nézzétek meg. Az hogy én meg utálom a majmokat, legyen az én problémám.

A krokodil show.
Magyarországon mérges kígyótartás volt az egyik hobbim. Kedvelem a hüllőket és igen sokat tudok róluk. Lehet mondani, hogy szépek, veszélyesek, de azt hogy okosak vagy értelmesek, azt bizony nem. Tévhit, ha valaki azt gondolná, hogy megismerik az ápolójukat, gazdájukat. Agyuk annyira képes, hogy haladni tudjanak és eleséget szerezzenek, ha éhesek. Valamint a párzás és kész. A krokodil IQ –ja sem több ennél. Ennek ellenére, amit a srácok csinálnak az számomra is meglepő. Figyeljétek, hogy amikor krokodilok szájába ér bambusz, mekkora energiával csapódik össze az állkapocs. Ez a hang sok embernek felállítja a szőrt a hátán. Figyeljétek meg azt is, hogy amikor a krokodil hatalmasra nyitja a száját nem lát maga elé. Továbbá az alsó álkapocs első pár centimétere nem képes ingert adni az agynak, beljebb viszont azonnal és a másodperc tört része alatt tompa durranással zárul a fogsor. Ezt többször fogjátok hallani műsor közben. Egyszer csak leáll a zene és néma csönd lesz. A hosszú hajú fiú egy száz bahtost vesz a szájába és lefekszik a nyitott szájú hatalmas krokodil elé. Oda kúszik és a szájából behelyezi a krokodil szájába a papírpénzt. Ügyelve arra, hogy nehogy beljebb kerüljön a reflexponthoz érve. Baromi veszélyes játék, lásd: You tube. Itt történt, de az csak kéz volt, nem fej. Egyszer csöppenjen le az izzadtság a két srác homlokáról, egyszer csússzon ki egy hajtincs a fejpánt alól, egyszer szálljon be a szájába egy rovar és ott mindennek vége. Ugyanis a krokodil, ha zárta az állkapcsát és érzi, hogy van valami a szájában, azonnal pörögni kezd. Ez a pörgés addig tart, ameddig le nem szakad a szájában lévő zsákmányrész. Kevés fanatikus dolog van, amit még nem próbáltam, de erre még gyúrnom kell. Talán jó is, hogy a közönség közül erre nem kérnek fel önként jelentkezőt.

A tigris.
Az elefánt show közelében, kicsit beljebb a tó felé van a nagy tigris. Bárki mehet fényképezkedni vele, sőt azon a részen folyamatosan ajánlja is a személyzet a lehetőséget. Ez nem ingyen van, de a maradandó élmény miatt megéri. Ekkora tigrisre rákönyökölni, feküdni, megölelni, nem mindennapi érzés. Ha valaki erre szánja magát, társának adja át a fényképezőgépet, hogy legalább az megmaradjon. ..csak vicceltem. Tehát azért adja át a gépet, hogy ne csak az a keretes kép legyen, amit az állatkert ad, hanem sokkal több. Ugyanis, ha nem kérsz fotót nem fényképezheted, ha viszont igen, akkor nem érdekli őket, hogy mi történik a környezetben. Szóval lehet nem is az lesz a legjobb kép, amit az állatkert ad, hanem amit társad készít. Továbbá azoknak az embereknek, akik éltek a lehetőséggel, kérésre előhoznak egy kistigrist. Most már elég nagy, így hamarosan cserélve lesz. Ezt a kis tigrist ölbe veheted, simogathatod, dögönyözheted, etetheted és különösebb pénzbe nem kerül, viszont lesznek ilyen képeid is.

Továbbiakban gyönyörködj az állatkerti dzsungel növényzetben, nézegesd, fotózd az állatokat és ne ijedj meg a hatalmas dinoszauruszoktól! Nem élnek.

Figyelj a megbeszélt időpontra, mert mi a napon állunk a kocsival és ráadásul a bejárat előtt, ahol nem szeretik a várakozó járműveket. Bár a bejáratnál jó barátom Szak (világos kék pólóban), de azért nem szeretnénk kihasználni az ismerettséget. Ha viszont nem látnál minket, korábban jönnél ki, vagy késnél, Ő tud információt adni, vagy éppen telefonálni nekünk.