Buddha látogatás, Buddha-hegy, teljes dél-sziget panoráma, valamint Wat Chalong (chalongi templomok) látogatása.

Pár szó a szoborról és környezetéről.

Phuket sziget déli részén egy 400 méter magas hegyen épült, vagyis még ma is épül. Sokan mondják, hogy Phuket legmagasabb pontján, de ez nem igaz. A hely kiválasztásánál nem a magasság dominált, hanem hogy a legtöbb helyről látható legyen. Ez sikerült is, ugyanis Phuket várostól kezdve Korall, Bon, Racha, Koh Yao Yai, stb. szigetekről is láthatjuk és persze egész Dél-Phuketről. A szobor 45 méter magas, belseje templom lesz. Vagyis kifejezetten az ősi meditációs gyakorlat megőrzése és tanítása fog történni benne. Most amikor a sorok íródnak, kissé lejjebb, még ideiglenes templom (gyakorlatilag, hatalmas fészer) funkcionál, de ez a jövőben meg fog szűnni és helyére több kis épület fog épülni. Fentről a kilátás pazar. Láthatjátok egész Phuket várost, Chalongot, Kata, Kis-Kata beach –et, Nai Harn –t, Rawai –t és Laem Prom Thep Cape –t is.

Meglátogatni ezt a helyet nem csak kifejezetten a Big Buddha szobor miatt érdemes, amihez azért hozzáteszem hogy világ és Guinness rekord, hanem azért is, hogy körbe nézhessünk Phuketen ebből a magasságból! Innen ugyanis láthatjuk Dél-Phuket körül a tengert és ez által az egész dél-sziget alakját, környezetét és adottságait. Ha Phuketen jársz, kár kihagyni ezt az olcsó és látványos programot!

A program, délelőtt 10:30-kor indul a Hungarian Center 2-es épületétől, vagyis a RAN Tour Hungary magyar nyelvű programirodától. A mikrobuszban kizárólag magyarok utazhatnak. Az első állomás 13,5 km-re van. Az első 8 km-t lakott területen teszitek, viszont a többit egy hegyi úton, mely egyébként az egyetlen lehetőség felmenni a hegyre. Helyenként sűrű erdőben, több esetben, bambusz és banán ligetekben. Természetesen a bejáratig a mikrobusszal. Hegytetőre érkezve ledöbbentő méretű Buddha fogad, a kilátásról nem is beszélve. Innen láthatod, Chalong-ot, Rawai-t, Phuket town-t és ha előzőleg részt vettél a dél-sziget túrán, akkor innen felülről is látható a megtett 40 km és a megállási pontok is. Tovább indulás innen 1 óra múlva történik, kérjük, figyeljetek erre és legyetek a parkolóban, hogy tovább tudjatok indulni a második látványossági pontra a Wat Chalongba!

Wat Chalong, vagyis a chalongi templomok.

Phuket szigeten a leghíresebb és legtöbben látogatott templomok fogadnak benneteket. Minden nyitott templom szabadon bejárható és minden épületben más-más élményben lesz részetek. Az élethű és életnagyságú viaszpapoktól kezdve a ma is üzemben lévő hamvasztó épületen keresztül Phuket első és egyben 200 éves templomépületéig bezárólag. Célszerű kezdeni a terület közepén álló legmagasabb templomban. Ugyanis innen fentről az egész terület belátható és Te/Ti már fentről tervezhetitek, hogy milyen sorrendben látogatjátok tovább a területet. Figyeljetek arra, hogy a templomokba cipővel bemenni tilos, de ezt látni is fogjátok, hiszen minden bejárat előtt bőségesen sorakoznak a papucsok. Hogy királyi hamvakkal szentelt templom mit is jelent, hogy Buddha csontjait hol találjátok, mi történik az elhamvasztott mai emberekkel, és még sok minden más, maradjon meg az indulás előtti információnak. A területen eltöltött idő 1 óra 30 perc. Ez bőségesen elegendő, sőt ki is merít mindent. Kérjük figyeljetek erre és legyetek újra a mikrobusznál!

A program ára: 600 baht/Fő. A program megrendelése a phuketi RAN TOUR HUNGARY programirodában. Saját vendégeinknek, nyaralási csomagban, mail-ben is. (még otthonról)

A programok megrendelése semmilyen előleg, foglaló küldéssel nem jár.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, program iroda és programszervezés, turista információ,
free Internet és találkozási pont.

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 


Frissítve: 2014. 11. 23.