Dél-sziget (Phuket sziget) túra

Phuket sziget kirándulás (délsziget túra)
A fakultatív kirándulás Phuketen a déli részen található látnivalókat járja be. Ez a program mutat rá arra, hogy Te nem csak egy hotelbe érkeztél, hanem egy érdekes, szép, változatos szigetre. Utazásod során a phuketi látványosságok mellett, sok mindent meg tudsz: árufélékről és árakról, emberek életéről, viselkedéséről, az itteni természetről, strandokról, kilátókról és kikötőkről. Figyelemmel kísérheted a szokatlan közlekedést Phuketen, valamint óriási kontrasztot fogsz látni, gazdagságról és boldog szegénységről. A dél-phuketi kirándulásban a látványosságok része még: kávébab pörkölő üzem, erdőszéli iskola, ahol a gyerekek földön ülve tanulnak. Továbbá a program része még emlékmű, világítótorony, igazgyöngy piac, tradicionális halpiac is a gipsy kikötőben. A fakultatív kirándulás a Thaiföldi Magyar Központ elől indul 10:30 –kor és 15:00 - 15:30 között ér vissza. Néhány órás utazásodban 7 megálló lesz. Mindegyiken, önállóan vagy családoddal belevetheted magad, Phuket érdekes világába. A Phuket sziget túrának elnevezett fakultatív kirándulás indulása előtt, részletes bemutató film lesz látható a magyar programirodában. Erről árulkodik a lap alján lévő kisfilm, melyben a hasznos információk helyett most szimplán zene fog szólni.

Indulás után: a templom mellett elhaladva a Karon centeren keresztül a Karon beach-re fordul a kocsi. Majd folytatja az utat a Kata beach-re, elhagyja a városi zónát és nekivág a hegyeknek.

1. megállás az elefántoknál lesz. Fényképezni, filmezni, etetni és simogatni tudjátok az elefántokat. Aki kifejezetten elefántolni szeretne, ne most tegye! Arra van másik fakultatív kirándulás, bőséges idővel, ami csak rólad szól. Ráadásul saját vendégeinknek, ingyenes oda-vissza transzferrel!

2. megálló és látványosság a kilátó, ahol madártávlatból látjátok a kis Kata beach-et, nagy Kata bechet és a hosszú Karon beach-et. Kifejezett fotózási pont, ne hagyjátok a kocsiban a fényképezőgépet!

3. megállási pont és látványosságok Phuketen a kávébab pörkölőnél lesz, itt a technológia megnézése mellet, ihatok is jeges vagy forró kávékülönlegességeket, sőt vásárolhattok a sokféle pörkölt babkávéból. Ugyanezen a helyen működik a burmai általános iskola, amit a kávépörkölő, mint alapítvány támogat. Feltétlen pillantsatok, fényképezzetek be a terembe! (kivéve, ha iskola szünet van) Magyar leírást is találtok a falon, melyet mi készítettünk.

4. megállás: Nai Harn és Ya Nui egyben! Ugyanis ebből a kilátóból, mindkét tengerpartra lelátni egyszerre. Szintén fotózási, filmezési lehetőség, ahol lenyűgöző táj és égszínkék tenger fogad. (kivéve, ha borús idő van) Több esetben alattatok, fölöttetek vagy mellettetek karnyújtásnyira siklóernyősök is előfordulhatnak.

5. megállás, Phuket sziget legdélebbi része, Laem Promteph Cape. Amennyiben a hátrahagyott látnivalók területein betartottátok a videó filmben javasolt időpontokat, akkor itt közel 1 órát tudtok tartózkodni. Ha mindenhonnan hamarabb visszaértetek, akkor akár egy órát is. Ha pedig folyamatosan késtetek, akkor 30 percre is csökkenhet. Ugyanis ez a pont, ahol oda kell figyelnünk a tovább indulásra (13:30 perc), hogy a keleti parton ismét meglegyenek a megfelelő kiszállási és vásárlási időszakok. De mi is van itt pontosan és mik ezek a látványosságok Phuketen?! Először is egy nagyon olcsó bazársor, ahol az ajándék tárgyaktól kezdve a törölközőn keresztül a felnőtt és gyerekruhák, szobrok, papucsok, sapkák, kendők és felsorolni is lehetetlen további termékek kaphatóak. Ezt ajánljuk a vásárlás kedvelőinek, mert máshol, minden ennél drágább lesz! Viszont a gyöngy, kagyló stb. nem itt a legolcsóbb, hanem a következő megállási ponton! Amennyiben, jobbra felmentek a lépcsőn a dombtetőre, emlékmű, kilátópont, világítótorony fogad. Akik erre kíváncsiak felfelé induljanak a lépcsősoron!

6. megállóban a phuketi látványosságok a Rawai kikötőben lesznek. Igazgyöngy piacon gyöngyök, hal piacon pedig mindenféle ismert és ismeretlen tengeri herkentyű. Valamint a "tengeri" cigány negyed is része a területnek. Bővebben írni most erről felesleges, mert minden magáért beszél. A szemtelenül alacsony árú gyöngy termékek, a közel sem éppen higiénikus hal piac és a háttérben eldugott cigány negyed bódé-lakásai, nem-éppen szokásos látnivaló a magyar ember számára. A parton kikötött long tail boat-ok a hosszú móló és a BBQ konyhák pedig, további és érdekes látványosságok Phuketen.

7. megállási pont a phuketi Kagyló shop és kagylómúzeum. Figyeljetek majd a nálunk leadott kisfilmben erről (is) részletes infók lesznek számotokra.

Figyelem!
A fakultatív kirándulás Phuketen, megterhelő elemeket nem tartalmaz. Bárkinek, pl. idős korosztálynak is ajánlott. Mindegyik phuketi látványosság közvetlen közelében tud megállni a kocsi. Mindenki annyit sétál, amennyi jól esik, természetesen figyelve a visszaérkezési időpontokra, hogy ne tartsd fel társaidat. Ne felejtsétek el, hogy Phuket a korlátlan lehetőségek világa. Jó néhány mikrobuszos kirándulás van még program irodánkban, de természetesen mindegyiket feltenni ide lehetetlen..

Sok szép kirándulásra várunk szeretettel Titeket a phuketi, magyar irodában!

A program ára: 750 baht/főCímünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 

Frissítve: 2020. 08. 05.