Dzsungel túra 4-es.

Phang-Nga és Krabi Nemzeti parkok

A Dél-thaiföldi 4. dzsungel túrát nem véletlenül külön gombon helyeztük el. Ugyanis ezt a kirándulást azoknak a turistáinknak ajánljuk, akik szeretnének egy kicsit nehezebb kirándulást, vadabb környezetben. Még a dzsungeltúra 1-est, 2-est és 3-ast minden átlagember, sőt idősebb korosztály is különösebb erőfeszítés nélkül teljesíteni tudja, a dzsungeltúra 4-eshez már kell egy kis alap rátermettség. Jól jön, ha valaki tud vagy szeret kajakozni. Természetesen nem a labilis K 1-es versenykajakokról, hanem a stabil, tengeri, feel free kajakokról beszélek.
Lásd képek.
Ezekkel a hajókkal teszitek meg a hozzávetőlegesen 2-2 kilométeres (összesen 4Km.) utat. Lehetőség van arra is, hogy a kajakban helyi vezető is legyen (egyet alapból adunk), de többi fiú külön fizető, azoknak a turista pároknak, aki úgy gondolják, hogy nem tudnak, vagy nem szeretnek evezni. Hozzáteszem, hogy a programnak pont az az értelme, hogy Te magad önállóan evezzhess a trópusi mangrove erdőkben. Bárhol megállhass, filmezhess vagy elkészíthesd fotóidat. Minden esetre figyeljetek arra, hogy a szűk kis csapat ne széledjen szét. Fontos, hogy egy távolabbi ponton már együtt menjetek be a barlangba és lehetőség szerint együtt sétáljatok a sziklafal alatti tanösvényen. Valamint nem árt egyszerre visszaérkezni a start pontra, mert itt lesz az ebéd az úszó étteremben. A kirándulás első része itt Krabi területen történik. Az evezés jóformán vagy teljesen hullámmentes vízen zajlik. Miket láttok? Már az ősember is lakta barlangok a barlangrajzokkal. Szikla résen a bejutni a tengeri terembe. Figyelem, ez csak dagály időszakaiban lehet. Közben folyamatosan gyönyörködhettek az európai ember számára érdekes mangrove erdők élővilágában. Természetesen a megannyi hatalmas cseppkő a hegyi üregekben és barlangokban sem elhanyagolható.

Ebéd befejeztével mindenki beszáll a mikrobuszba és hozzávetőlegesen 30 perc múlva megérkeztek a Phang Nga Nemzeti parkba. Itt következik a gyalogos dzsungel túra, aminek szintén látjátok fotóit a lap jobb oldalán. Gyalogosan bejárható távolság szintén 2-2 kilométer. Természetesen bárki abbahagyhatja a túrát bárhol, hiszen, ugyanazon az ösvényen tud vissza menni a start pontra vagy éppen bárhol bemehet fürdeni a vízbe, vízesésbe, még a többiek visszaérkeznek. Figyelem! Nagyobb esők után a patakok megáradnak az erdőben és több ponton megszűnik ez által az ösvény. Ilyen esetekben a vizeken kell átkelni a térdig, combig esetleg derékig érő vízben. Pontosan ez miatt célszerű erre a túrára is fürdőnadrágot vagy csere nadrágot és törölközőt vinni. A cipőt ide sem, pont úgy, mint a többi programra sem ajánljuk. Miért? Mert ha a cipőd vizes lesz, utána már egésznapra kényelmetlen viselet marad. A strand papucs pedig mind az ösvényeken, mind a vizekben használható és semmiféle kényelmi veszteséggel nem jár, ha egy percig a lábaddal együtt vizes marad.

A barlangok és sziklaüregek itt is ráteszik bélyegüket a programra. Ugyanis feljebb az erdőben már sziklafal tövében vezet a csapás és lépten-nyomon akadtok bele különböző méretű és hosszúságú barlangokba. A trópusi erdő lenyűgöző. Mind a növények, mind a különböző hangok a fülledt melegben is libabőrös hangulatot eredményezhetnek. A vizek hőmérséklete sem hideg, ezért mindenki számára előnyös az igen könnyű ruházat. A thaiföldi erdőben én például pólót sosem viselek, csak egy törölközőt viszek a vállamon. Ne felejtsétek el, hogy trópusi környezetben a kis igénybevétel is erős izzadást okoz. Kellemetlen egy beleizzadt pólóba visszaülni a kocsiba, főleg eltölteni benne egy egész napot. Fürdési lehetőség bőségesen akad a hegyi patakokban, ezért egy fürdőnadrág vagy csere rövidnadrág és a papucs bőven elegendő.
A program természetesen Phuketről, a Thaiföldi Magyar Centrumtól indul és Phang nga, Krabi területekre utaztok, majd pedig a nap végén vissza Phuketre a Hun. Centerhez. Indulási időpont 9:00 érkezési pedig 20:00 – 21:00 között van.
Belépők díja és az ebéd is benne foglaltatik az árban. ( 2000 baht/Fő) A kirándulás 4 fővel vagy afelett indul. Maximum létszám 14 fő egy programban.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )