Fakultatív programok Phuketen
Az elefeántolás

A program rövid bemutatása.

Az elefánt trekking, vagy, ahogy a turisták nevezik „elefántolás” az egyik legkedveltebb programunk Phuketen. A rövid kirándulás alatt, igaz-baráti kapcsolatba kerülsz az elefántokkal, melyeket közvetlenül simogathatsz, etethetsz, fotózhatsz és filmezhetsz. Majd felülhetsz rá és egy érdekes trópusi kirándulásban lehet részed, melyben további fotókat készíthetsz az elefánt hátáról, sőt, további képek készülhetnek rólad, ha megfogadod tanácsainkat. A békés, hatalmas állatok pedig az első percben a szívedhez nőnek és örök élménnyel távozol.
A kirándulás természetesen a Magyar centrum 2-es, vagyis a RAN TOUR Hungary hivatalos, magyar nyelvű programiroda elől indul. Saját vendégeinknek az oda vissza fuvar, várakozással együtt INGYENES! Külső (idegen hotelek) MAGYAR vendégeinek pedig mindössze 100 baht/Fő az oda-vissza transzfer a várakozással együtt. A kirándulás bármely napon indítható, előzetes megrendelésre, de sok esetben azonnal is.

Folyamat.

Az 5.7 Km-es távolságot mikrobusszal teszitek meg az elefántistállóig, körülbelül 10-15 perc alatt. Kiszállást követően az erdőben, 9 lány elefánttal találkozol, akik itt élik békés, és kényeztetett életüket. A területen, hangulatos kis bár, mellette tó és pálmafák, mögötte pedig hatalmas erdő fogad. Azonnal kapcsolatba léphetsz az elefántokkal, akik ormányukkal szimatot vesznek az esetleges ajándék táplálék (többnyire banán) reményében. Aki már „tevegelt” életében, ebben a pillanatban fog rádöbbenni, hogy a buta teve és az elefánt között pontosan akkora a különbség, mint az agresszív arab és a helyi mosolygós thai között! Vagy a sivatag és a trópusi őserdő között. Meg kell említenem azt is, hogy a sziget egyik legszebb és legtisztább és legrégebbi elefánt istállója ez. Ezen a helyen nem megy az elefánt aszfalt úton, szemétdomb mellett és építkezések között, mint sok helyen tapasztalni. Dzsungelben kezd, halad és végez! A vendég három túraidőpontból választhat. Legrövidebb a 20 perces program. Ára: 600 baht, gyermek 4-10 év -50%, 4 éves kor alatt ingyenes. Ezt követi a 30 perces. Ára: 800 baht, gyermek 4-10 év -50%, 4 éves kor alatt ingyenes A leghosszabb pedig az 50 perces. Ára: 1000 baht, gyermek 4-10 év -50%, 4 éves kor alatt ingyenes. Az 50 perces túra nagy reklámja, hogy az erdő egyik pontjáról tengeri panoráma is nyílik. Csak hogy ezen a ponton halad át a 30 perces program is, tehát ár-érték-kényelem arány miatt, mi mindig a 30 percest ajánljuk. A 20 perces tracking nevetségesen rövid! Alig, hogy elindulsz az erdőben, már szinte jön is vissza az elefánt. Természetesen, minden esetben a turista dönt, mi csak elmondjuk, hogy a sok év tapasztalata alapján, mi a legpozitívabb visszajelzés és ez a 30 perces trekking!

Kis plusz vendégeinknek.

A Magyar Centrum vendégeitől kérés nélkül is megkérdezik a túra 2/3 részénél (körülbelül a kilátó pontnál) hogy van-e kedve kiülni az elefánt nyakába? Párok esetében, (mivel az elefánt hátán lévő pad két személyes), egyikőtök élhet ezzel a lehetőséggel. Természetesen ebben a thai fiú segít neked, miközben leszállt az elefántról. Ettől a pillanattól kezdve így utazhatsz vagy párok esetében egyikőtök így utazhat az istállóig. Továbbiakban a thai fiú a saját fényképezőgépetekkel fotózni fog titeket, ha lenyújtjátok neki a fényképezőgépeteket. Az elefántot pedig parancsszavakkal irányítja a célállomásig.
Figyelem! Ez egy pluszszolgáltatás, ami nem tartozik az elefántogoláshoz. Ezért aki él ezzel a lehetőséggel, kérjük, hogy 100 bahtot a trekking végén adjon át a thai fiúnak megelégedése jeléül! Vagy ne vegye igénybe ezt és maradjon a székben, az alapárban.

Program végén, beültök a mikrobuszba és szintén 5.7 Km és 10-15 perc múlva megérkeztek az iroda elé.

Nagyon jó szórakozást és kirándulást kíván a Phuketi Magyar Centrum és a RAN TOUR Hungary programiroda.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 


Frissítve: 2017. 09. 06.