Karon beach - Phuket város – Patong – Karon beach.
A thaiföldi éjszakai élet, éjszakai piac és a híres sétáló utca Phuketen.

Bevezető.
Az elmúlt évtizedben ez az esti túra, drágább volt és több pontot látogatott. Sajnos a 2014-es évben megalakult katonai irányítás eltörölte, bezáratta a hangulatos, és bármi furcsa is, barátságos alvilág köreit. Vagyis, olyan látványossági pontokat, ahol vendégeink jól érezték magukat, de segítségünk nélkül meg sem találták volna ezeket. Visszajáró vendégeink megdöbbenve hallják, hogy nincs már „szápán hin-en az autós őrület, nincs már „szoj szib-et”. Az új vendégeknek ez semmi problémát nem jelent, mert amiről nem tud az ember, az nem fáj. Nekünk pedig örök, szép emlék maradt.
Az éjszakai kirándulás 2015-től.
A szombat esti program nem más, mint egy nagy kör, dél és közép Phuketen.
Érintve a sziget legnagyobb és legismertebb piacát Phuket városban. Továbbá Kathu területen áthaladva, célbaveszi Patong-on a híres vagy hírhedt Bangla Rd.-ot a bulis sétáló utcát. Utóbbi, nem hogy Phuketen, hanem teljes Dél-Thaiföldön közismert!

Megrendelés, jelentkezés, részvétel.
Előzetes jelentkezés, megrendelés esetén tudsz résztvenni az esti túrán. Akár még az adott napon délelőtt is. Jelentkezni tudtok rá e-mailben, telefonon és személyesen a phuketi Magyar Centrumban. Utóbbi soha se váratlanul az indulás előtt történjen 10 perccel, mert egyáltalán nem biztos, hogy van még hely a mikrobuszban és az sem biztos, hogy éppen azon a szombaton indul ez a körutazás. Bár utóbbi csak a nyári szezonban fordul elő, főszezonban inkább a két mikrobusz jellemző.

Az esti program.
Az indulás időpontja a Magyar Centrum 2-estől, szombat este 19:00 –kor történik.
2-3-4 személy esetében akár személyautóval, nagyobb létszám esetén mikrobusz-szal, a fő szezonban pedig mikrobuszokkal.
Az éjszakai piac.
Az indulást követően, körülbelül 30 perc múlva megérkeztek a hétvégi piacra, ahol mindenki, 2 órára belevetheti magát az elképesztő árukínálatba.
Egyetlen sor a piacon 200 méter hosszú és nem is tudom, hogy mennyi ilyen van belőle. Egy biztos. Itt aztán mindent megtalálsz, mi szem-szájnak ingere! Táskák, órák, telefonok, ridikülök, hobby állatok és ruhák, szent tárgyak és régiségek, használt és új cipők, képek és filmek, főtt és sült ételek, súlyra sem tippelhető mennyiségben.
Vásárolni sem kell ahhoz, hogy a két óra elrepüljön, mert a látvány és mennyiség magáért beszél. Erről a megállási pontról, én nem is írok többet, mert az áruféléket felsorolni lehetetlen és tanácsot adni abban, hogy ki, mit, vásároljon, úgysem lehet.
Egy tanács azért van.
Figyeljétek az órát, mert az idő repül bent a területen és gyorsan eltelik a 2 óra! Kínos, ha 8 fő vár 2 elkésettre és ez miatt lesz kevesebb idő Patongon. Most itt megírjuk, program előtt elmondjuk és a sofőr szintén jelzi, hogy a találkozás és egyben a továbbindulás 21:30-kor történik. Mégpedig ugyanazon a ponton, ahol kiszálltatok 2 órával ez előtt!
Szintén 30 perc utazás következik. Az autó elhegyja Phuket várost, keresztülhalad Kathu területen, átmegy a hegyeken és megérkezik a nyugati partra, egy beach-csel északabbra, mint a kiindulási pont volt Karon beach-en.

Patong Bangla rd., sétáló utca.
A megállási ponthoz közeledve már érezhető, hogy egy igen nyüzsgő városi hangulatú területre érkeztél. A parkolás még motorosoknak sem egyszerű, nem hogy autóval megállni a látványos utca környékén. Mi is úgy csináljuk, hogy a sofőr lelassít az utca sarkán, rámutat arra, majd tovább visz 200 métert és itt tudtok megállni, kiszállni. Valamint majd ide kell visszatérni 23:00 –kor.
Egy órás önálló séta áll rendelkezésre, ami bőségesen elegendő ahhoz, hogy egy átfogó képet kapjon mindenki a 350 méter hosszú sétálóutcáról. Nőknek olykor ez is sok, férfiaknak egy élet is kevés. Azt viszont ne felejtse a gyengébbik nem, hogy a piacon ez pont fordítva történt fél órával ez előtt. Valamint azt se felejtse el senki, hogy ez a kör egy bemutató, ismertető, és ezekre a területekre bármikor vissza tud menni mindenki, egy, egyirányú szimpla fuvarban. Ekkor pedig, addig marad, ameddig jólesik. Sőt. Reggelig sem fog unatkozni. Az viszont fontos, hogy ezt 23:00 –kor jelezze a sofőrnél, hogy a létszám hiánya ne jelentsen problémát.

Mi is van itt?!
Az utca forgataga magában is látványos, amit az egymást érő szórakozóhelyek hangossá és színessé tesznek. Rudakon lányok, sok esetben nem feltétlen lányok (vigyázat!) összekuszálja az először itt sétáló turisták gondolatait. Időnként aszfalttáncosok, illuzionisták és lépten-nyomon ping-pong show-kat ajánló behívófiúk. Természetesen élelmiszer bolt, pénzváltó és Mc. Donald’s, Burger King sem maradhat ki a környezetből a discok-ról nem is beszélve. Figyelem! Az út szélén ácsorgó lányok sem buszra várnak! Ha fellépő-ruhás ladyboyokkal találkoztok, csak akkor fotózzátok őket, ha megalkudtatok az árban. Ekkor viszont „hölgykoszorúba” állva fogadják a velük fényképezkedő turistát. Minden mást nyugodtan fotózhattok, filmezhettek az egész esti program ideje alatt. Árakkal vigyázzatok! Minden drágább, mint máshol. Élőzenés vagy felkapott szórakozóhelyeken a sör ára 250 baht körül van és ping-pong show-n az ezer baht/üveg sem a vicc része! Lányok ára sem a megszokott ezer baht, sokkal inkább háromezer körül, sőt felette mozog. De hát, ez Patong az általunk „turistagyár-nak” nevezett terület. Személytelen, de látványos, nappalban szürke város, de éjszakában viszont a fény és forgatag. Nem véletlenül, hogy mi is csak az esti arcát mutatjuk meg.
Figyeljétek az órát, hogy visszaérjetek az autóhoz 23:00-ra. Az autó 23:10 percig várja az esetleges elkésetteket, de utána nem tartja fel a turistákat és visszajön Karon beachre 10-15 perc alatt. Ha valaki nem jelent meg 23:10 percig, akkor majd hazajön taxival vagy tuk-tukkal. (Karon-Patong távolsága 8 km. taxi és tuk-tuk ára: 400 baht/irány). A teljes szombat esti program ideje: 4 óra 15 perc, megtett távolság: 40 kilométer, ára: 500 baht/fő.Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )