Horgászat Thaiföldön, horgásztúrák Phuket szigetről.

A horgásztúra Thaiföldön a Phuket szigeti Hungarian Center szervezésében történik.
Ez a horgászat, nem csak egy szép kirándulás, csodálatos környezetbe, hanem megdöbbentő méretű és súlyú halak kifogására is lehetőséget ad. Úgy gondolom, hogy a videó film és képek magukért beszélnek. Ezen a területen, nem csak a horgász, hanem kísérői, családja is jól érezheti magát, hiszen a finom ételektől kezdve a hely látványa és a tó körüli kirándulás leköti az idelátogatót, akkor is, ha Ő maga nem horgász! Az ingyenes internet wi-fi segítségével barátaid, akár élő közvetítésben csodálhatják a napi zsákmányt a világ bármely pontján. Természetesen ez a program is a phuketi Magyar Centrumtól indul, elhagyja a szigetet, és Thaiföld belsőbb területére érkezik körülbelül 2 óra múlva. A horgásztó távolsága innen tőlünk 120 km. Vagyis az oda-vissza megtett út 240 Km. Mivel a horgásztónál több féle horgászati időszak és ár létezik, ezért a thaiföldi Hungarian Center, vagyis a RAN Tour Hungary magyar nyelvű programiroda az eddig legkedveltebb verziót támogatja. Odafigyelve az ár-érték arányra, kényelemre és a legbőségesebb zsákmányra.
Már az indulás sem korai!
Reggelizés után 10:30 -kor indul az autó és 12:30 körül megérkezik a horgásztóhoz.
A horgász 13:00 –tól 19:00 –ig tud horgászni, az úgynevezett fél napos árban.
Miért ezt ajánljuk?
Először is azért, mert a horgászat drága egész napra, másodsorban pedig azért, mert a legnagyobb halak ( Arapaima ) sötétedéskor a legaktívabbak és így erős esély nyílik arra, hogy minden horgász kezében tarthasson 70-140 Kg.-os halakat is. Továbbá a 10:30 -as indulási időponthoz nem kell korán kelni és a reggeli is kényelmesen elfogyasztható az étteremben az indulás előtt.
A horgász és családja vagy barátai a területen egy különálló bambuszházat kapnak a tó partján, ahol árnyékban, kényelmesen pihenhetnek, sőt ide az étterem felszolgálást is vállal, ha valaki nem szeretné elhagyni a horgászhelyet. Minden horgász két teljes horgászfelszerelést kap, helyi segítőt (amire szükség is lesz) valamint bőséges csali készletet. Ne csodálkozzon senki azon, hogy a rablóhalaknak a horogra itt komplett csirke mell, farhát, vagy éppen csirkenyak fejjel kerül. A békés halaknak pedig, teniszlabda méretre gyúrt csali. A horgászorsón a fék mindig legyen kiengedve, mert ezek a halak úgy viszik el a horgászbotot, (ha ez nem történik meg), mintha egy hajó akadt volna bele a zsinórba. Minden horgász, minden egyes kifogott zsákmányával fényképezkedhet a vízben. Ezt még ez idáig senki sem hagyta ki, hiszen ilyen halritkaságokkal dicsekedni egy horgásznak, nem hétköznapi dolog. Legalábbis úgy gondolom, hogy nem sokan fognak mekongi harcsát, amazon redtail catfish -t vagy arapaima -t egy magyar bányatóban. Persze az említett halakon kívül még sok érdekes halritkaság is horogra kerül. El sem kezdem a felsorolást, majd személyesen megtapasztalja a horgász. (több mint 60 fajta trópusi hal él a tóban)!
A horgászatot a helyszínen kell befizetni és egy felelősségvállalási papírt is ki kell tölteni. A 13:00 – 19:00 közötti időszaknak az ára: 4,500 baht, ami mindent tartalmaz a horgászat tekintetében és a horgásznak kell fizetni a helyszínen. A család, barátok, kísérők részvétele 500 baht/fő. Az oda-vissza fuvar pedig 6 fő vagy az alatt összesen 3 500 baht. 6 fő felett pedig összesen 4 000 baht. A költséget osztjuk el az utazók között arányosan. A R.A.N Tour Hungary programiroda 500 baht depozitot szed be a foglaláskor, mely értelemszerűen levonásra kerül a teljes összegből.
Így a horgászok a horgászatért tavon már csak 4 000 bahtot a kísérők pedig semmit nem fizetnek! A transzfer Phuket sziget teljes területén, bármely hotelhez megrendelhető.


A programok megrendelése semmilyen előleg, foglaló küldéssel nem jár.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, program iroda és programszervezés, turista információ,
free Internet és találkozási pont.

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 


Frissítve: 2016. 01. 29.