Phang Nga túra.

Thaiföld, fakultatív programok csak magyaroknak.
(kirándulás a dzsungelben, hajózás a mangrove mocsárban, vízesés, templomok, cölöpfalu a tengerben)

Ez egy igenösszetett, egész napos program, mely belső Thaiföld, Phang Nga tartományban lévő érdekes területeket mutatja be. Mind a szélsőséges életek és épületek, a két különböző vallás temploma, egy hatalmas mangrove mocsár, hajóút az egyedülálló cölöp faluba és egy dzsungel túra, vízesésekkel is része a kirándulásnak.

Az első megállási pont,

Phuket szigetet elhagyva, Luang Pu Tuad hatalmas szobránál lesz 20 percben. Az ősi, híres szerzetes, vándorpapként élt Dél-Thaiföldön. Az Ő emlékére készülnek a fekete Buddha-pap szobrok. A jobb szélső épületben ki ne hagyjátok az élethű viaszpapok megtekintését! A templom és a templomkert kellemes környezetet biztosít megszakítani az utazást, hiszen ezen a ponton már 87 kilométert tett meg az autó a Magyar Centrumtól. Pár perces pihenő, nézelődés és fotózás után, irány a második megállási pont a mangrove mocsár. Itt, Tye barátom, saját hajójával várja a magyar utasainkat és segíti beszállni a tradicionális fahajóba.
Európai ember számára fantasztikus utazás kezdődik, ami először szélesebb vizeken halad, majd teljesen szűk részeket is meglátogat a tengerben élő fák között. Útközben rámutat az úgynevezett kutyasziklára, melyet a természet, élethű mására alkotott például egy shih-tzu-nak.
Harmadik megállási pont, Koh Panyee az úszó, vagy éppen cölöpfalu. Jó tudni, hogy Dél-Thaiföldön két vallás is megfér békében egymás mellett. Egyik az országra jellemző buddhista és másik a bevándorlókat jellemző muszlim vallás. Az igen érdekes, tengerre épült falu lakói muszlimok. Bármennyire hihetetlen is lesz, de a maroknyi úszófaluban, körülbelül 500 épületben (háznak nem nevezném) 2500 személy éli életét. Ők halászattal, kereskedelemmel, hajózással és az oda érkező turisták kiszolgálásával foglalkoznak. A szigeten eszméletlen mennyiségű áru, éttermek, muszlim templom, úszó focipálya és sok más érdekes látvány fogadja az ide érkező turistát. Én itt erről többet nem is írok, mert ezt nem olvasni, hanem látni kell!
Vendégeink 2 órát töltenek a cölöpfaluban, melyből másfél óra séta és fotózás lesz, majd fél óra ebédidő következik. Az ebédeteket Mr. Tye intézi a kiindulási ponton a visszaérkezésetekkor. Az ebéd mellé alapból kólát adunk, de ha valaki inkább ásványvizet kér, azt kérem előre jelezni! Alkohol és sertés hús nem kapható a területen és bevinni sem illene ezeket!
Ebéd után ismét hajóba szálltok és a mangrove csatornákon keresztül visszaértek az eldugott kikötőbe. Itt vár a mikrobusz és innen indultok a negyedik megállási pontra a Raman vízeséshez.
A Raman forest park-ban kényelmes, tágas parkoló fogad a természetben. Padok, asztalok, kis hidak WC és minimális vásárlási lehetőség is adott.
Itt négy kisebb vízesés láttogatható, mely egy része még kiépített kis csapáson közelíthető meg a patak mellett. Bárhol, bármikor, bárki fürödhet saját felelősségére. Feljebb a hegyen már csak természeti csapáson tudtok haladni a relatíve hűvös őserdőben. A hűvös szót kérem nem szó szerint értelmezni, mert itt olyan nincs, de legalább a fejetek feletti záró lombozat miatt nincs az a nagy meleg, mint kint a napon. Mivel egyetlen csapás az, ami a patak mellett halad, így az eltévedés kizárt. Mindenki mehet oly mélyre az erdőbe, amennyire kedve tartja. Természetesen figyelve a hazaindulás időpontját: 17:30 !!!

Árak, távolságok és időpontok.
A kirándulás ára: 2500 baht/Fő, mely a fuvart, étkezést, hajózást, belépőket is tartalmazza.
Autóval megtett összes kilométer 220. Mangrove-ban a hajózás longtail boat-tal, 13 Km.
Séta az úszófaluban egyéni igény szerint. Ugyanez igaz a természetben is a vízeséseknél.

A program, előzetes egyeztetés, foglalás után, Phuketről a Magyar Centrumtól indul reggel 9:30-kor.
A hajóban töltött idő kb. 2 x 20 perc. Az úszófaluban (Koh Panyee) 2 óra áll rendelkezésre a Raman vízesésnél pedig szintén. Visszaérkezés Phuketre a Magyar centrum elé délután 19:00 körül lesz.
A kirándulás már 4 fővel is megrendelhető, maximális létszám 8 Fő!

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )