Korall sziget túra, sziget látogatás.

Pár szó a szigetről. Phuket sziget szomszédságában a keleti oldalon, körülbelül 30 perc hajóúttal érhetjük el. A sziget lakatlan, ami azt jelenti, hogy nincsenek rajta utak, szárazföldi járművek, elektromos hálózat stb. Van viszont a szigeten kiszolgáló személyzet, étterem, napágyak, kajakok és egyéb felszerelés. Étterem árain érezhető, hogy Phuketről töltik. Napágy árak szokásosak 100 baht/ágy. Élővilág a szigeten: madarak, rákok, varánuszok, gekkók, gyíkok stb. Gyümölcsök: durián, kókusz, banán, egyebek. Ez a sziget a nyári hónapokban is zavartalanul látogatható, ugyanis pontosan úgy levédi Phuket a hullámzástól, mint Phi-Phi-t és Panga szigeteket (James Bond) is. Partja fehér homok (ha száraz) ami gyakorlatilag nem is homok, hanem liszt finom korall zúzalék. A beach két oldalán két eldugott ösvény van. Ha szembe állsz a tengerrel a bal kezd felé a bokrok mögött megtalálod azt a kis csapást ami a hosszú beach -re vezet át, dagálykor a vége tengerben. Ezt a csapást sűrű növényzet határolja, de időnként látjuk a tengert közvetlenül mellettünk. Jobb kéz felé pedig az ösvény a hegytetőre visz fel, ahol ligetes részen találjuk magunkat hamarosan. Továbbá, ha szemben állunk a tengerrel, akkor a long tail boat –ok középen parkolnak baloldalon, szűz homokon fürödhetünk a tengerben, jobb oldalán a hajóknak kezdődik a víz alatti korall és élővilág. Kis trükkel rengeteg tengeri halat csalogathatunk magunk köré, ehhez el is látjuk turistáinkat jó tanáccsal, hogy hogyan... És természetesen etetőanyaggal. A hajó nem csak bevisz a szigetre, hanem ott is marad, megvár és a megbeszélt időpontra visszahoz Titeket. Az igazán hasznos információkat pedig a program indulása előtt mondjuk el a turistáknak. Ez esetben a magyar centrumban, google map kivetítéssel, célirányosan mutatunk rá az anemonás területekre, tűzhalak, bohóchalak, szarv csőrű madarak kedvelt fáira, erdei ösvényekre és különösen a vízállásra. A tőlünk kapott információk erősen befolyásolják a program színességét, lehetőségeit a szárazföldi területeken és különösen a víz alatt. Azok a turisták, akik kérésre a hoteljük elől szeretnének indulni, ezt a kis előadást természetesen nem fogják hallani, de a többiek vélhetően átadják nekik az infókat. Mi minden esetre azt ajánljuk, hogy jobb a bevált rend és induljon mindenki a RAN TOUR iroda elől a Magyar centrum 2-estől egyszerre.

A program 10:00-kor indul és 16:30-kor végez a Hun. center 2-es előtt. A szigetről való visszaindulás időpontja 15:20. Kikötés Phuketen 16:00. Biztos észrevettétek, hogy gondosan odafigyelünk arra, hogy egyetlen hajós program se történjen egyforma fajta hajóval. A Phi-Phi –t speed boat –tal ajánljuk, mert ott az idő, nem pénz, hanem plusz part, plusz idő, plusz lehetőség. A Panga bay (James Bond szikla) fedélzetes hajóval történik a kényelem és a másság miatt. Arról nem is beszélve, hogy ebben a verzióban legtöbb a kajakozós terület. A Korall szigetet pedig long tail boat –tal tesszük. Long tail boat thai neve thaiul „Rüá háng jáó” hosszú farkú hajót jelent csak éppen fordítva, hajó farok hosszú. Ebben az iparban évek óta a legmegbízhatóbb „kapitányunk” neve Kao. Program ára kedvezően alakul a résztvevők létszámától. Természetesen az árat és a transzfert elosztjuk az utasok között, így jön ki a meglepően alacsony ár, amiről már a programbevezető gombon olvashattatok. Egyébként minden további nélkül mehet egyetlen egy ember is a hajóval, de az úgy szerintem drága. Ezért mi ezt a programot mindig össze szoktuk kapcsolni, egy-két családnak, kisebb társaságnak. Erről továbbiakban jó tudni, hogy a szigeten nem vagytok összekötve, csak a hajóban és a szárazföldi transzfer-kor. Bent a szigeten már mindenki szétszéledhet kedvére, napágyra, árnyékba, vízbe, kirándulni. Transzfer ideje a Magyar Centrumtól és az étteremtől körülbelül 20 perc irányonként. Hajó út a fentebb említett harminc perc. Szigeten való tartózkodás ideje 4-5 óra. Erről a programról még annyit érdemes megemlítenünk, hogy több esetben rendelik meg a turisták egy nyaralás alatt kétszer, háromszor is! Kirándulásotok végeztével, mikrobuszunk vár a parton, Phuket szigeten és szálltja vissza az utasokat Karon beachre.

Ára: 2 főnél: 1600 baht/fő, 3 személy: 1066 baht/fő, 4 személy: 800 baht/fő, 5 személy: 640 baht/fő, 6 személy: 540 baht/fő, 7 személy: 460 baht/fő, 8 személy együtt pedig: 400 baht/fő Minden esetben törekszünk arra, hogy összekapcsoljuk turistáinkat erre a programra az árak csökkentése miatt.

A programok megrendelése semmilyen előleg, foglaló küldéssel nem jár.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )