Látnivalók Phuketen és természeti látványosságok

Látnivalók Phuketen

Phuketen a látnivalók teljes felsorolása pont úgy lehetetlen, mint a sziget fakultatív programlehetőségei vagy szálláskínálata. Első lépésben a látványosságok csoportosítására van szükség ahhoz, hogy a turisták számára a megfelelő helyeket felsorolhassuk. Természetesen egy ekkora turisztikai területen, mint Phuket sziget, hatalmas lehetőség nyílik minden tekintetben. Még a szebbnél szebb tengerpartokat is három szálon kell ismertetnünk. Egyik a közismert, fürdésre alkalmas tengerpartok, másik az eldugott ismeretlen beachek, harmadik pedig a sziget keleti oldalán lévő kikötők. Ugyan ez vonatkozik a kilátók, piacok, műemlékek, múzeumok, ősi és modern épületek esetében is. Phuketen a látványosságok felsorolását vagy részletes ismertetését, a Thaiföldi Magyar Központ programirodájában tudod igénybe venni. Itt bepillantást nyerhetsz a légi felvételekbe, videófilmekbe de néhány fényképet már most is láthatsz a jobb oldali ikonokra kattintva. A Phuket látnivalók fotóit 44 esetben tudjuk megjeleníteni, vagyis mindent megmutatni képtelenség, de ízelítőnek elegendő.

Természeti látványosságok Phuketen

Kilátók a dzsungelekben, vízesések, növények, madarak, bogarak, hüllők, emlősök a tenger alatti élővilágról nem is beszélve.. Említett látványosságok közé sorolható még a mangrove mocsarak, eső-erdő, kókusz, ananász, gumifa ültetvények és rákivadék nevelő tavak is.

Kulturális látványosság Phuketen

Buddhista templomok, muszlim szuló-k, múzeumok, több mint száz éves épületek, régi vagy új hidak, műemlékek, tradicionális thai házak de a világrekord Buddha szobor is a látványosságok ezen csoportjába tartozik.

Általános látnivalók Phuketen

Végképp kimeríthetetlen fejezethez jutottunk. Phuket közlekedése, a helyi emberek barátságossága, a környezet, amiben éppen áll a turista, önmagában is látványosság. A burmai bódé-negyedek, modern üzletházak, a híres sétáló utca a szórakozó negyedben. Továbbá a magyar utasok számára szintén nem hétköznapi látnivaló, a ponyva-sátrak alatti kifőzdék! Továbbá ide tartoznak a homokos tengerpartok. A fent említett Big Buddha szobor, ami egész Thaiföldön tekintetében a legjobb tíz látnivaló része. Tehát, minden perc vagy pillanat, gyakorlatilag látványosság a szigetre érkező turisták számára!

Látnivalók Phuket sziget szomszédságában

A kb. 145 tengerből kimagasodó szikla és sziget felsorolása lehetetlen. Ezért emeljük ki most a két leghíresebbet. Ki ne hallott volna Leonardo Di Caprio főszereplésében a Part című filmről? Máris látótérbe került a Maya Bay, ami az egyik fő látványosság az először idelátogató turisták körében. Hogy a hajókirándulás tartalmazza még a lagunát, Loh Samah bay-t, Viking Cave -et, Khai island –ot már csak hab a tortán. Másik legkeresettebb látnivaló a James Bond szikla, mely az Aranypisztolyos férfi című filmből ismert. A látványosságok felkeresésére a programok minden nap indulnak a magyar programirodától, vagy távolabbi szálláshelyek esetében a szállásodhoz küldjük a transzfert.

Látnivaló Phuketen a városban

Majom hegy, Ko Sire, portugál építészet, bevásárlóközpontok, tradicionális thai hétköznapok stb.
De a leghasznosabb lépés minden honfitársunk számára, ha látogatást tesz a szigeten a magyar program irodában. Ekkor részletes bemutatással testre szabjuk ezeket. Mire készen vagyunk, már ülhettek a mikrobuszokba. Ugyanis a látnivalók felkeresésére esetén a teljes szigetre kiterjedő sofőrszolgálatunk áll rendelkezésre. Utóbbi verzió, jelentősen olcsóbb, mint taxival vagy tuktukkal.

Látnivaló Phuketen az állatvilágban

Vannak, akiket a hüllők vonzanak, másokat a trópusi madarak, de egy dologban biztos vagyok, hogy Thaiföldön az elefántok mindegyik turistára hatással voltak, vannak sőt lesznek is.

Látnivaló Phuketen a tengerben

Végre olyan témáról írhatok, ami életem végéig sem fog kifogyni, kimerülni. Hajós, tenger-viselt búvár és "horgászgyerek" vagyok. 16 éve élek Thaiföldön, valamint minden szabadidőmet a hajón töltöm. Esküszöm, hogy amit a tenger nyújt itt víz alatt sőt felette is, -kimeríthetetlen. Bármely napon, bárhová megyek, folyamatosan újabb meglepetések, kalandok fogadnak. A delfinektől kezdve a parányi lakatlan szigeteken keresztül a korall szirtek, hajóroncsok, barlangok valamint a hatalmas halak kifogása is, óriási élmény a számomra. Szóval lehet bárkinek fantasztikus Phuket látnivaló egy új, szép szobor, de amit a tenger kínál, azzal szerintem semmi sem versenyezhet!

Látnivalók területi részletességgel:
Kérjük lépj át a Phuket.hu weboldalra, ahol területekre bontva részletesen tájékozódhatsz!

Címünk és elérhetőségeink:

A Thaiföldi Magyar Központ,és programiroda:
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, program iroda és programszervezés, turista információ,
free Internet és találkozási pont.

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 


Frissítve: 2020. 08. 28.