Phi Phi sziget hajókirándulás


A Phi Phi szigetek hajókirándulás a legtöbb turista esetében, már a thaiföldi nyaralás előtt tervben van.
A fakultatív program, szervezett hajótúra esetében a szállodádtól kezdődik a fakultatív program úgy, hogy 8:00-kor + - pár perc megáll a mikrobusz, kiszáll a sofőr kezében azzal a papírral, amin a Te neved is rajta lesz. Ti pedig átadjátok azt a vouchert, foglalási papírt, amit előző nap(okban) mi állítottunk ki a részedre(tekre). Sofőr egyezteti a nevedet és a létszámotokat. Beültök a kényelmes járműbe, amiben vagy lesz már pár utas, vagy megáll másik hotelnél is és ott még beszállnak. Elindul a mikrobusz egy dél-nyugati kikötőbe. A hajós cég előtt megáll, ahol már várnak Titeket. Mindenki kap egy szív alakú matricát, ami nem más, mint egy azonosító szín, hogy melyik hajóba fogtok tartozni. Ezek után találjátok fel magatokat a tető alatt és fogyasszatok az asztalon lévő kávé, tea, ásványvizekből. Középen egy nagy kosárba ki lesz téve tengeri betegség elleni tabletta, ha gondolod, ezt már most elveheted, beveheted, de ezt majd később ajánlani is fogják. Ezek után foglalj helyet a székeken, vagy nézd meg a melletted parkoló, speed boat –tokat. Egyszer csak megszólal a hangszóró és egy kis programbemutató show műsor kezdődik. Elmondják, hogy rátaláltál a sziget legrégebben és legnagyobb megelégedéssel működő hajózási cégére. Elmondják, hogy a hajó három szigetet is meglátogat, és hogy hány helyen fog megállni. Felhívják a figyelmet, hogy mennyire fontos lenne uszonyt (békatalpat) bérelned. Ne bérelj! Nem kell!
Pár perc múlva megkezdődik a hajók utasainak szelektálása a színek alapján. Itt emlékezz arra, hogy mit mondtunk tegnap! Ugyanis ez az adott információ az egész napodat kényelmessé, vagy kényelmetlenné teheti!
Elindul a hajó. A kikötőből aránylag lassan megy ki a hajó, de utána „odalapátol” neki rendesen a kormányos. Muszáj ez a sebesség, és muszáj ez a lóerő, hiszen ez biztosítja azt, hogy a Te programod teljes, háromszigetes, hét megállási pontos, svédasztalos ebédes, búvárkodós, helyszín és élmény-dús hajókirándulás legyen. Körülbelül 45 perc múlva eléritek az első megállási pontot (Phi Phi Leh). Kiszálláskor megkapjátok a továbbindulási időpontot és addig mindenki azt csinál, amit akar. Ez a többi megállásnál is így lesz. Aki, akar kirándul a szigeten, aki akar fürdik, vagy éppen búvárkodik. Ez a cég ehhez adja a sznori felszerelést, szóval nem kell venned, bérelned, vagy magaddal vinned. Természetesen ha van sajátod, akkor az jobb megoldás. Lesznek olyan megállási pontok is a hajókirándulás ideje alatt, ahol a hajó nem kiköt, hanem lehorgonyoz korallzátonyoknál és a kiszállás közvetlenül mély vízbe történik. Ezek kifejezetten a búvárkodós vagy fürdős megállások. Ha valaki nem jó úszó, máris felveheti az oldalt felakasztott mentőmellényeket, ha pedig valaki még így is fél, akkor az marad a hajón és nézi a halakat, kristálytiszta vizet, vagy éppen fotózza a látnivalókat, látványosságokat.

Lesz olyan rész is, ahol sok majom lesz a parton. Vigyázzunk a majmokkal, szemtelenek és haraphatnak is. Aki ezt tudja és nem szórakozik velük, nem fogják megharapni, de lesznek rutintalan turisták, akik azonnal simogatni akarják őket, vagy nem adják oda a kezük ügyében lévő ételt vagy italt és ilyenkor meg-meg történik egy harapás. A mi turistáink közül még senkivel sem történt meg és az információ betartásával a jövőben sem fog. A svédasztalos ebéd már nagy Phi-Phin (Phi-Phi Don) fog történni. Itt le is zuhanyozhattok, ha zavar a tengeri só a testeteken. Ebéd esetében szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek jut minden a svéd asztalról. Ne kövessük azok példáját, akik annyit szednek, hogy a negyedét sem tudják megenni és mindenki szeme láttára borul a rengeteg étel a szemétbe.

Tojás sziget (Khai island) Rendszerint ez a parányi sziget az utolsó állomása a Phi Phi hajókirándulásnak. Jó tudni. A Tojás sziget, már nem a Phi Phi terület része, hanem a Koh Yao szigetekhez tartozik. Rendszerint gyümölcstállal várják a vendégeket a sátortetők alatt. Természetesen ez sem fizető, pontosabban benne van a fakultatív program árában. Egyébként a turisták gyöngyszeme ez a körbesétálható kis sziget a tengerben. Lásd fotók. Ez után már csak a vissza út következik a kikötőbe. Dagály esetén a kezdő pont lesz a cél, apálykor a hosszú mólón, de ilyenkor kisbusz teszi meg a pár száz méteres távot, hogy ne kelljen ennyit se sétálni.

Még pár hasznos tanács.
A Phi-Phi hajókirándulás egy sokkal turistásabb, pörgős program, mint a James Bond szikla hajókirándulás. Minden hajókirándulás esetében, célszerű a fürdőruhát, fürdőnadrágot még a szálláson felvenni. Csere nadrágra, fehérneműre, semmi szükség. Fiúknak fürdőgatya, strandpapucs és egy póló bőven elég, hiszen első fürdés után már úgysem veszed vissza, csak majd, ha mész haza a mikrobusszal. Nőknél ugyanez a helyzet. Egy hosszú póló, gézruha vagy strandkendő. Fényképezőgépnek, kamerának nem árt egy nylon zacskó vagy szatyor. Valamint sose fogjuk meg tengervizes kézzel a gépet, mert belerohadnak a csavarok. Sokan nem hiszik el, hogy a tengervíz a műszakira gyilkosabb mintha savba mártanád.
Megvásárolható fénykép. A túra ideje alatt lesz egy pont, ahol, ha kéred, ha nem, lefényképeznek. Ezt a fényképet szép giccses keretben megvásárolhatod 200 baht –ért a phuketi kikötőben. Ilyen fotód akkor is lehet, ha társadnak átadod a géped, hogy fotózzon le. Ettől függetlenül, ha tetszik, vedd meg, de minden gátlás és sajnálat nélkül ott is hagyhatod. Hiszen csak a képet veszik ki belőle, nem keretestől dobják a szemétbe. Holnap már más fényképe lesz a keretben.

A program végén beszálltok a mikrobuszokba és körülbelül 17:00 –kor otthon vagytok a szálloda ajtajában. Mikrobuszokat általában túlklímázzák, póló legyen rajtatok, meg egyébként is így illik..

Phi Phi hajókirándulás ára:
Felnőtt, (Saját vendég) 1 600 baht/fő + 400 baht Nemzeti Park belépő

Felnőtt, (Nem saját vendég) 1 700 baht/fő bruttó + 400 baht Nemzeti Park belépő

Gyermek, (3-11 éves) Kedvezményes

Gyermek, (1-3 éves) Ingyenes

A programok megrendelése semmilyen előleg, foglaló küldéssel nem jár.


Címünk és elérhetőségeink:

Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )