Racha vip. hajótúra kirándulás MAGYARUL. A legsikeresebb program!

RACHA vagy RAYA sziget?!

Mindkét néven ismert és mindkét név helyes.
A nemrégiben beüzemelt programunk meglepő eredményeket hozott és robbanásszerű érdeklődést mutatott.
Nevezhetnénk úgy is, hogy a Racha VIP hajótúra a 2013-2014-es év kirándulása lett! 2013. decemberben, több mint száz fő kérte ezt a programot, kevesebb, mint 2 hét alatt. Ilyen adatokkal még egyetlen túránk sem szerepelt a tíz éves munkánk során. Január első hetében további 64 fő vett részt és a megelégedésből eredő hírek miatt még 42 turista foglalta be magát a következő hétre.
Mit tudhat ez a kirándulás?
Mitől lett ez ennyire kedvelt?
Miért emelkedett minden eddigi hajós program fölé?
Egyik indok, hogy magán hajóval, szűk társaságban, kizárólag magyaroknak történik. Így mindenki jobban érzi magát, mint a szervezett, tömeges kirándulásokon, külföldiek között. Másik érv, hogy ha ez olcsóbb, mint a tömegturizmus hajókirándulásai, valamint szebb és szabadabb, akkor ki ne venne szívesen részt ebben is. Harmadik érv, hogy a fehér homok és az átlátszó tenger, valamint a búvárkodás, merülés még erre rátesz egy lapáttal. Továbbá, hogy a két méter feletti, békés varánuszokkal való találkozás, szintén nem a mindennapi kalandok közé sorolható.

A program. Indulás a bázis pontról történik a Ran-Tour Hungary szervezésében, 09:50 - 10:00 között. A programban csak az előzőleg befoglalt, kizárólag magyar turisták vehetnek rész maximum 12 Fő létszámban. Gépkocsival indultok a programiroda elől a speed boat-hoz (üvegszálas gyors motorcsónak) és kb. 15 perc múlva meg is érkezünk a hajóhoz. Beszállást követően elhagyjátok Phuketet és körülbelül 30 perc múla megérkeztek a 20 kilométerre lévő Racha szigetre. Viszont nem arra a partra ahová a phuketi szervezett turizmus küldi az összes turistát és a rengeteg hajót! Érkezéskor a turisták meglepődve veszik tudomásul, hogy az öbölben lévő tenger színe és átlátszósága nem mindennapi látvány. Mindezt csak fokozza, hogy jóformán nincs más turista a területen, vagy ha van is, igen kevés. Itt történik a kikötés és kiszállás a hajóból. Elfoglaljátok a számotokra szimpatikus helyet, például egy árnyékot adó fa alatt, ahol a felesleges csomagokat letehetitek és elindulhattok azonnal füreni vagy épen az erdőbe egy másik öböl felé. Útközben megfigyelhetitek a hatalmas varánuszokat és minden érdekes, utatokba kerülő, állatot és növényt. Pár perc múlva már egy másik beach-en gyönyörködhettek a tenger feletti dombról. A víz színe lenyűgöző! Mivel a program egyik hatalmas előnye, hogy mindenki szabadon azt csinál, amit akar, innen már vissza sem kell jönni azoknak, akik ezen a parton vagy éppen ezen a parton is akarnak fürdeni, napozni.A sziget lehetőséget ad több különböző környezetű és árú étkezésre is. Akik drágább, színvonalasabb helyen szeretnének ebédelni, válasszák az érkező parton lévő, fehér székes, asztalos éttermet. Akik olcsóbbat, azok sétáljanak át a pálmaligeten és a sziget közepén található éttermekből válasszanak! Ahová akár traktorral is mehettek. Ott svéd asztalos ebédre is lesz lehetőség. Ára: 200 baht/fő. Nincs limit, nincs időkorlát. Utóbbi azért természetesen van, hiszen majd haza kell menni a nap végén. Minden esetre, ameddig ott vagy, Te azt eszel, amit kívánsz és annyiszor, ahányszor akarsz, vagy éppen végigkóstolsz mindent a főételektől kezdve a gyümölcsökig. Amennyiben az alsó szinten sokan vannak, van egy elkülönített rész fent az emeleten. Innen jó a kilátás is. Továbbá egy jó tanács az étteremhez. A hideg ivóvíz természetesen az ebéd része, viszont a sör és üdítők ára nincs benne a 200 bahtos árban!
Ebéd után rövid sétát tehettek jobbra indulva egy édesvízi tóhoz, melyben bivalyok dagonyáznak. A tó körül hatalmas pélmafaliget helyezkedik el. Séta végeztével viszont induljatok vissza az érkezési partra, mert hamarosan búvárkodni visz benneteket a hajó! Figyelem! Ez az időpont 14:30 perc!!Ekkor már mindenki legyen a találkozási ponton vagy annak környékén a vízben, mert ültök a hajóba és mentek sznorkelezni. Vagyis halakkal úszni, korallokat és tengeri élővilágot nézegetni. Ez a megállási pont egy sziklás öbölben lesz, és a hajóban lesz hozzá a feelszerelés. Akiknek szükséges, mentő mellényekből is válogathat. Fürdeni nem kötelező, bárki maradhat a hajóban és onnan is látja a hajó mellé etetett, ezernyi, szebbnél szebb halat. 15:20-kor indul vissza innen Phuketre a hajó és 16:00-kor megérkeztek vissza Phuketre. Ekkor beszállás a mikrobuszba és körülbelül 20 perc múlva megérkeztek a Magyar Centrum elé. Így ér véget a program, melynek ára: 10 Fő vagy afelett: 1.300 baht/Fő, 9 utas esetében: 1.450 baht/fő, 8 utas esetében: 1.630 baht/fő, 7 utasnál: 1.860 baht/fő, 6 utas: 2.170 baht/fő, 5 utas: 2.600 baht/fő, 4 utas: 3.250 baht/fő. Árakat nem is írom tovább, hiszen, ha ketten vagytok, segítjük csökkenteni az árat azzal, hogy intézünk a hajóba korábbi érdeklődőket, várakozókat.

Próbamerülés. Búvár felszerelés, magyar nyelvű oktató, előzetes megrendelésre: + 1.900 baht/fő
Ebben az esetben szükségünk lesz a magasságodra, testsúlyodra és cipőméretedre a felszerelés miatt!
Víz alatt töltött idő teljesen kezdő búvárok esetében 30-60 perc. A merülés általában hajóról történik, de külön kérésre partról is kezdhető. Minden teljesen kezdő túrista, 12 méterig merülhet az oktatóval, Attilával együtt.
Természetesen, végzett búvárok is jelentkezhetnek a programra, de számukra vannak teljes napos ajánlataink is.

Címünk és elérhetőségeink:

RAN Tour
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )